­ Opleiding Jurylid ZZ-L - KNHS

Opleiding Jurylid ZZ-L

Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid ZZ-L. Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m het ZZ-L beoordelen.

Cursusseizoen 2021-2022

Toelatingseisen

 • Gekwalificeerd M jury of Z jury
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de ZZ-L dressuur met minimaal 10 winstpunten
 • Een ruime juryervaring (tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving, waarvan 10 x in de M2). Aanpassingen vanwege corona: Minimaal 10 wedstrijden moeten 'live' op M2 niveau gejureerd zijn. Het beoordelen van F13-F15 kan meetellen, mits aangetoond. Bij 15 tot 20 gejureerde wedstrijden kom je in aanmerking voor een aanvullende (online) technische test. Bij een positief resultaat mag je deelnemen aan de technische test in Ermelo. 
 • Een positieve beoordeling van de technische test.

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit acht praktijkavonden, een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject op ZZ-licht / ZZ-zwaar niveau. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn leerontwikkeling bij in een portfolio. 

Voorafgaand aan de praktijkavonden krijgt de cursist toegang tot de digitale theorie-module en werkt hier zelfstandig aan als voorbereiding op het theorie-examen.

Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Start opleiding
april 2022 - Houten - dinsdagavond
april 2022 - Omgeving oost Brabant - locatie en lesdag volgt

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €295. 

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je vanaf 15 oktober 2021 tot 15 januari 2022 inschrijven via Mijn KNHS. Onderdeel van het selectietraject is een technische test. De technische test zal op een nader te bepalen datum in februari of maart 2022 plaatsvinden op het NHC te Ermelo. 

 

Overige informatie
Er worden dit cursusseizoen maximaal 34 juryleden opgeleid. Het kan dus betekenen dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van de technische test. De eigen wedstrijdklassering, de juryervaring of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS.

Het actief zijn als als official betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is vastgelegd in het licentiereglement. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier. 

De KNHS stelt juryledenlijsten op, en communiceert deze met wedstrijdorganisaties, ten behoeve van het uitnodigen van juryleden / officials voor specifieke wedstrijden / rubrieken en competities, etc. De procedures voor het tot stand komen van deze lijsten zijn vastgesteld in het disciplineforum en de topsportcommissie van de betreffende discipline.   

 

Categorie: juryopleiding, dresuurjury, opleidingen

Ander Nieuws

 • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
  Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
 • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
  Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
 • Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western
  Schrijf je in voor de opleiding Aspirant Instructeur Western