­ Opleiding Jurylid ZZ-L - KNHS

Opleiding Jurylid ZZ-L

Wil je jouw passie voor de wedstrijdsport uitbreiden met het jureren van individuele dressuur proeven? Volg dan de opleiding Jurylid ZZ-L. Na deze opleiding mag je de individuele dressuur klasse B t/m het ZZ-L beoordelen.

Cursusseizoen 2022-2023

Toelatingseisen

 • Gekwalificeerd M jury of Z jury 
 • Opgenomen zijn (geweest) in tenminste de ZZ-L dressuur met minimaal 10 winstpunten
 • Een ruime juryervaring (tenminste 20 maal gejureerd op goedgekeurde KNHS wedstrijden in de 2 jaar voorafgaande aan de sluitingsdatum van inschrijving, waarvan 10 x in de M2). Aanpassingen vanwege corona: Minimaal 10 wedstrijden moeten 'live' op M2 niveau gejureerd zijn. Bij 15 tot 20 gejureerde wedstrijden kom je in aanmerking voor een aanvullende (online) technische test. Bij een positief resultaat mag je deelnemen aan de technische test in Ermelo. 
 • Een positieve beoordeling van de technische test.
 • B/L juryleden met een GP klassering hebben de mogelijkheid versneld door te stromen. Voor meer informatie en / of inschrijven kun je contact opnemen met de afdeling Officialopleidingen. 

Opzet opleiding
De opleiding bestaat uit acht praktijkavonden, een theorie-examen, een praktijkexamen en een stagetraject op ZZ-licht / ZZ-zwaar niveau. Tijdens de opleiding houdt de cursist zijn leerontwikkeling bij in een portfolio. 

Voorafgaand aan de praktijkavonden krijgt de cursist toegang tot de digitale theorie-module en werkt hier zelfstandig aan als voorbereiding op het theorie-examen.

Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het leren beoordelen van dressuurproeven, daarvoor wordt van de cursisten verwacht dat zij enkele keren voor de aanwezigheid van combinaties zorgen. E.e.a. in overleg met de docent.

Voor de online toetsen wordt van je verwacht dat je de beschikking hebt over een laptop of tablet. 

Start opleiding
november 2022 - dinsdagavond 19.30-22.00 uur - Houten
november 2022 - woensdagavond 19.30-22.00 uur - Uden

De eerste les starten beide cursusgroepen centraal in Ermelo. Datum: 15 november 2022

Het praktijkexamen vindt op 31 januari 2023 's avonds plaats in Ermelo. 

 *data en locaties zijn onder voorbehoud

Kosten
De kosten van de opleiding bedragen €350. 

Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 1 september 2022 inschrijven via Mijn KNHS. Onderdeel van het selectietraject is een technische test. De technische test zal op 6-10, 11-10 of 13-10 's avonds plaatsvinden op het NHC te Ermelo. 

Overige informatie
Er starten dit cursusseizoen één B/L cursus, twee L/M cursussen en twee M cursussen en twee ZZ licht cursussen. De maximale groepsgrootte is teruggebracht van 17 naar 12 deelnemers. Selectie vindt plaats op basis van de resultaten van de technische test. De eigen wedstrijdklassering, de juryervaring of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Het kan zijn dat je aan alle voorwaarden voldoet maar toch niet kan worden toegelaten. Selectie vindt plaats op basis van de technische test. De eigen wedstrijdklassering, de juryervaring of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn. 

Heb je de gevolgde opleiding met positief resultaat afgerond dan word je met de betreffende kwalificatie opgenomen in de officiallijst die voor wedstrijdorganisaties en officials inzichtelijk is in Mijn KNHS.

De KNHS stelt juryledenlijsten op, en communiceert deze met wedstrijdorganisaties, ten behoeve van het uitnodigen van juryleden / officials voor specifieke wedstrijden / rubrieken en competities, etc. De procedures voor het tot stand komen van deze lijsten zijn vastgesteld in het disciplineforum en de topsportcommissie van de betreffende discipline.   

 

Categorie: juryopleiding, dresuurjury, opleidingen

Ander Nieuws

 • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
 • Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
  Meld je aan voor het sporttraject van de opleiding Aspirant Instructeur Allround
 • Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start
  Het nieuwe officialopleidingen seizoen 2021/2022 gaat van start