De opleiding springjuryleden leidt jou op tot jurylid Springen voor de beoordeling van springrubrieken.
In de kern is de taak van een springjury het waken over een eerlijke wedstrijd. In de praktijk blijkt deze taak echter veel meer aspecten te bevatten dan alleen maar het toepassen en bewaken van de regels. Het stimuleren en handhaven van sportiviteit en dierenwelzijn is van immens belang voor de ontwikkeling van de paardensport. De jury vervult hierbij een onmiskenbaar belangrijke rol.
Na het volgen van deze opleiding bent u bevoegd tot het beoordelen van de rubrieken 0.30m t/m 1.35m + 1 rubriek 1.40m op een breedtesportwedstrijd.
Toelatingseisen*
Opzet opleiding*
De opleiding bestaat uit 3 theorielessen en een centrale dag, een digitaal theorie-examen en een uitgebreide praktijkstage (tenminste 10 wedstrijden).
Kosten*
De kosten van de opleiding bedragen €280,-
Start opleiding*
De centrale dag staat gepland op 7 november 2021 op het NHC in Ermelo.
Inschrijven
In cursusseizoen 2022-2023 wordt geen opleiding tot jurylid Springen breedtesport uitgeschreven.
*Bij een volgende opleiding kunnen bovengenoemde toelatingseisen en de opzet van de opleiding worden aangepast.
Doorstroming voor de beoordeling van nationale springrubrieken t/m 1.50m is in het voorjaar van 2023 mogelijk. Data, opzet van de opleiding en selectiecriteria zullen worden gecommuniceerd zodra de inschrijving open gaat. Dit zal naar verwachting eind 2022 zijn. Juryleden Springen Breedtesport zullen hierover geïnformeerd worden.
De selectie criteria voor doorstroom zijn*:
*Let op: Bovengenoemde toelatingseisen en de opzet van de opleiding zijn onder voorbehoud. Bij uitschrijving van de opleiding kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd.
Doorstroming voor de beoordeling van springrubrieken voor internationaal gebeurt zodra er - vanuit de KNHS - behoefte is aan uitbreiding van deze categorie officials. De voorwaarden voor deelname aan deze opleidingen worden bij uitschrijving gepubliceerd op de KNHS website.
Ben je als jurylid Brons geïnteresseerd in het beoordelen van de S-proeven? Volg dan een aanvullende applicatie. Klik hier voor meer informatie.
Een officialopleiding wordt uitgeschreven zodra er vanuit de sport behoefte is aan uitbreiding van deze officialgroep. Voor alle officialopleidingen geldt dat je lid moet zijn van de KNHS. Daarnaast gelden voor elke opleiding aanvullende toelatingscriteria waaraan bij inschrijving moet zijn voldaan.
Er is veel belangstelling voor de juryopleidingen. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee maar dat betekent ook dat wij niet iedereen kunnen toelaten. Voordat kandidaten worden toegelaten tot een officialopleiding doorlopen deze in veel gevallen een selectieprocedure. Hoe uitgebreid deze procedure is, is afhankelijk van de opleiding. Het doel van dit selectietraject is om kandidaten te selecteren waarvan de kans groot is dat zij zich kunnen ontwikkelen tot een goede official en daarnaast door kunnen stromen naar het hoogste niveau.
Allereerst wordt getoetst op de gestelde toelatingseisen. Vervolgens kan er een assessment (interview) of technische test plaatsvinden. De eigen wedstrijdklassering, het aantal gejureerde wedstrijden (voor doorstroom), CV en motivatie of een voordracht vanuit de KNHS regio kunnen in sommige gevallen doorslaggevend zijn.
Selecteren betekent helaas ook dat we soms mensen moeten teleurstellen. Een afwijzing hoeft niet automatisch te beteken dat de kandidaat niet geschikt zou kunnen zijn voor de functie van official.
Categorie: opleiding, jurylid, springen