­ Zoek een manege of vereniging - KNHS

Zoek een manege of vereniging

Niet iedereen die graag wil paardrijden heeft een eigen paard of pony. Dat geeft niets, want op één van de vele FNRS ruitersportcentra in Nederland leer je paardrijden op ervaren manegepaarden en -pony's. Heb je wel een paard of pony? Word dan lid van een KNHS-vereniging en doe daar mee aan de lessen. Naast het rijden zelf kun je natuurlijk ook gaan mennen of voltigeren. Ook dat kan bij een manege of rijvereniging.

Zoek een FNRS ruitersportcentrum

Bij een FNRS manege leer je paardrijden op ervaren manegepaarden en -pony's. De instructeurs zijn altijd gediplomeerd en worden periodiek bijgeschoold. Bij FNRS Ruitersportcentra kun je er van op aan dat de paarden goed worden verzorgd en dat hun welzijn voorop staat. Je herkent ze aan het gevelbord. 
→ Zoek een FNRS-Ruitersportcentrum (opent op fnrs.nl)

Neem les bij een KNHS-vereniging

Heb je een bijrij-, lease- of eigen paard? Word dan lid van een KNHS-vereniging en neem daar les. De goed opgeleide instructeurs helpen jou om beter te leren paardrijden. Wil je lid worden van een vereniging, ga dan gewoon een keer kijken en vraag wanneer de lessen zijn, wie de instructeur is en welke activiteiten er worden georganiseerd.
→ Zoek een KNHS-vereniging bij jou in de buurt (opent in Mijn KNHS)

Volg de KNHS Ruiteropleiding

Volg de officiële KNHS ruiteropleiding op maar liefst 750 locaties in Nederland. De ruiteropleiding bestaat uit drie fasen (brons, zilver en goud) en leidt op van eerste paardrijles tot en met het hoogst haalbare niveau. 
Alles over de KNHS Ruiteropleiding

 

Categorie: paardrijden

Ander Nieuws

  • Wisseling proeven Paardrijden.nl
    Wisseling proeven Paardrijden.nl
  • Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden
    Het verhaal van Dinja van Liere #ditdoetpaardrijden
  • Tips van de Top: Flexie in de halswervels
    Tips van de Top: Flexie in de halswervels