Wedstrijdprogramma's

Bij het organiseren van een wedstrijd komt veel kijken. Een wedstrijd wordt aangevraagd via Mijn KNHS en zodra deze is goedgekeurd, kan er ingeschreven worden. Een deelnemer schrijft zich in voor de wedstrijd via Mijn KNHS  of via de manier waarop de wedstrijdorganisatie dit voorschrijft in het programma van de wedstrijd.

 

Als de inschrijvingen binnen zijn, is het aan de wedstrijdorganisaties om een dagindeling en startlijsten te maken. Op de wedstrijddag zelf wordt bijgehouden wie er aangemeld heeft, wie welk resultaat heeft behaald en daarna wordt er een uitslag opgesteld. Deze wordt door de organisatie doorgestuurd naar de KNHS, zodat de behaalde punten verwerkt kunnen worden in de stand/klassering van een combinatie of span.

Om de wedstrijdorganisaties te helpen bij al deze administratie, biedt de KNHS twee wedstrijdprogramma’s aan. Voor beide programma's is het van belang dat er op de computer/laptop ook een officepakket geïnstalleerd is. Er is minimaal Word en Excel nodig.

Andere wedstrijdprogramma's 
De KNHS werkt ook samen met de wedstrijdprogramma's CamarilloEqui CompetitionEquipe en SGW-Live.

Maakt een wedstrijdorganisatie geen gebruik van één van bovenstaande wedstrijdprogramma’s, dan is de organisatie verplicht om de uitslagen in het vastgestelde format aan te leveren. Deze staan in Mijn KNHS.

Het organiseren van een wedstrijd bij voltige, eventing en endurance verloopt iets anders dan bijvoorbeeld het organiseren van een spring- of dressuurwedstrijd. Meer informatie daarover vind je hier:

Voltige
Eventing
Endurance