­ Samengesteld mennen (SWM) - KNHS

Samengesteld mennen (SWM)

Een samengestelde menwedstrijd (SWM) bestaat uit drie proeven: een dressuurproef, een marathon en een vaardigheidsproef. De marathon bestaat uit drie trajecten waaronder een hindernistraject: een echte publiekstrekker. Vooral waterhindernissen zorgen voor veel spektakel. Samengestelde menwedstrijden zijn ingedeeld in klassen L(licht), M(idden) en Z(zwaar).

Wedstrijdkalender en inschrijven

De wedstrijdkalender voor het samengesteld mennen 2020 is beschikbaar (kijk bij downloads onderaan deze pagina) en wordt bijgewerkt indien nodig. Wedstrijden met een goedgekeurd vraagprogramma komen daarna in MijnKNHS.nl zodat er (vanaf de inschrijfdatum) ingeschreven kan worden. Let op: inschrijven kan vanaf 12 weken voor de eerste wedstrijddag van een wedstrijd, zoals besloten door het menforum in de vergadering van 24 november 2016 (lees het verslag van deze vergadering).

Vergeet niet om ook het formulier met extra informatie voor de wedstrijdorganisatie in te vullen. Dit document is als Word-bestand beschikbaar (zie downloads).

Standen samengesteld mennen

De standen staan als Excel-bestand onderaan deze pagina. In de eerste week van oktober zal een geüpdatete versie volgen.  

Wedstrijdkalender 2021

In de concept wedstrijdkalender vind je de nationale wedstrijden die conform de kalenderprocedure de wedstrijd via Mijn KNHS aangemeld hebben. We zullen deze kalender regelmatig updaten wanneer er meer organisaties hun wedstrijd via Mijn KNHS hebben aangemeld.

KNHS-Kampioenschap SWM klasse L en M

Dit jaar wordt het KNHS-kampioenschap SWM georganiseerd door Stad en Lande Ruiters en verreden op vrijdag 3 en zaterdag 4 september in Blaricum. Vanwege alle coronamaatregelen en het verbod op wedstrijdsport in 2020 en 2021 is de gebruikelijke selectieprocedure voor dit kampioenschap niet mogelijk. Zowel binnen de districtsbesturen als het menforum en de KNHS is gezegd dat we het toch belangrijk vinden dat als het voor wat betreft alle coronamaatregelen mogelijk is het kampioenschap kan plaatsvinden. Deze bijzondere tijd vraagt om een creatieve oplossing om tot een selectie/afvaardiging te komen. In overleg met de districtsbesturen is gekeken naar het aantal actieve starts per rubriek per district en op basis daarvan is het aantal bepaald dat ieder district per rubriek mag afvaardigen (op basis van het totaal aantal startplekken per rubriek op het KNHS-Kampioenschap). De uiteindelijke verdeelsleutel die dit heeft opgeleverd treft je aan bij de downloads. Het district is bepaald het selectietraject/selectiemoment(en) en wie er afgevaardigd worden.

Categorie: SWM, samengstelde menwedstrijd

Downloads:

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
    Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
  • Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*
    Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*