­ KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup - KNHS

KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup

De KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup (voorheen Greenpoint Kostendrukkers Cup) heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) te stimuleren en is een belangrijke competitie voor kadervorming dressuur.

**UPDATE** In verband met de geldende coronamaatregelen is de finale op 30 december afgelast.

Op 30 december staat de finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup op de kalender. De dressuurcompetitie voor Junioren en Young Riders lag vanwege het Corona-virus een tijd stil. In aanloop naar de finale worden vijf competitiewedstrijden georganiseerd. 

Startgerechtigd in de competitie zijn:

Junioren

 • Combinaties opgenomen in de klasse Z2 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS;
 • Ruiters / amazones die in het jaar 2021 de 14-jarige leeftijd bereiken en die in 2021 de maximum leeftijd van 18 jaar bereiken / bereikt hebben

Young Riders

 • Combinaties opgenomen in de klasse ZZ-Licht + 1 winstpunt of hoger en in het bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS;
 • Ruiters / amazones die in het jaar 2021 de 16-jarige leeftijd bereiken en die in 2021 de maximum leeftijd van 21 jaar bereiken / bereikt hebben.

De competitiebepalingen zijn als PDF onderaan bijgevoegd.

Competitiekalender 2021

De competities worden verreden op de volgende wedstrijden (alle wedstrijden en data onder voorbehoud)*

 • Vrijdag 23 juli 2021 - Houten (Fleury Sport Events)
 • Zaterdag 21 augustus 2021 - Tolbert (RV. Annen)
 • Zaterdag 25 september 2021 - Velsen-Zuid (Manege VarioHippique B.V.)
 • Zaterdag 16 oktober 2021 - Schijndel (RV. Klavertje Vier)
 • Zaterdag 6 november 2021 - Exloo (Hippisch Centrum Exloo)
 • Donderdag 30 december 2021 (finale) - Nieuw- en Sint Joosland (De Kroo Ruitersport) | De finale van de KNHS-Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup vindt dit jaar helaas geen doorgang in verband met de huidige coronamaatregelen.

Sponsoren

Anemone Horse Trucks heeft met al haar klanten iets gemeen, dat is de passie voor paarden. Vanuit die passie levert zij al sinds 1996 paardenvrachtwagens aan kwaliteitsbewuste klanten in binnen- en buitenland. U kunt bij Anemone Horse Trucks terecht voor nieuwe en gebruikte paardenvrachtwagens uit voorraad of op maat gemaakt. De collectie varieert van paardenwagens voor 2 paarden - geschikt voor het B-rijbewijs - tot grote paardenvrachtwagens met een luxe living. De verkoopspecialisten helpen u graag met een scherp leasevoorstel en verzekeringsvoorstel. Tevens staan de servicemedewerkers in de werkplaats klaar om uw paardenvrachtwagen in optimale conditie te houden. Ook is het mogelijk om een paardenwagen bij Anemone Horse Trucks te huren.

Greenpoint is een 100% duurzaam totaalconcept. Op logistieke knooppunten door heel Nederland worden CO2-neutrale complexen ontwikkeld die gekoppeld zijn aan duurzame tankstations met alternatieve brandstoffen. Voor iedere Greenpoint-locatie worden de mogelijkheden en wensen in de omgeving in kaart gebracht, in nauwe samenwerking met overheden, projectontwikkelaars, het bedrijfsleven en burgers. Elke locatie krijgt een unieke combinatie van voorzieningen, bijvoorbeeld een hotel, restaurant, een casino of truckerscafé. Elk Greenpoint is weliswaar anders, maar het uitgangspunt is overal hetzelfde: volledig duurzaam.

Meer informatie

Voor vragen over deze competitie neem je contact op met de afdeling Topsport van de KNHS via 0577-408 380 / 383 of topsport@knhs.nl.

Categorie: competitie

Downloads:

Ander Nieuws

 • De KNHS-FNRS Springcompetitie gaat in 2022 weer door!
  De KNHS-FNRS Springcompetitie gaat in 2022 weer door!
 • Harry’s Horse Zitcompetitie gaat van start
  Harry’s Horse Zitcompetitie gaat van start
 • Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend
  Harry's Horse Zitcompetitie 2021: locaties bekend