­ KNHS TALENTENDAG - KNHS

KNHS TALENTENDAG

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders.

 

Combinaties ontvangen tijdens de KNHS Talentendag een training en een beoordeling van trainers uit het KNHS Trainersplatform. Dit doen zij onder toeziend oog van de KNHS bondscoaches die gezamenlijk met de trainers de selectie van de combinaties bepalen.

Combinaties die geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Meedoen aan de KNHS Talentendag in 2021

KNHS Talentendag vindt plaats in Ermelo op dinsdag 31 augustus 2021. Om deel te kunnen nemen aan deze dag dien je te voldoen aan een aantal criteria. Deze zijn vastgesteld door het college van KNHS-bondscoaches en per discipline vastgelegd in deelnamenormen. De deelnamenormen vind je onderaan deze pagina.

Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan jou de keus met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd word je gevraagd zelf een keuze maken.

De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang, daarna kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen als de aantallen het toelaten.

Discipline eventing

Het selecteren van combinaties in de discipline eventing gebeurt op twee momenten. Het eerste moment bestaat uit een crosstraining op 18 augustus. Deze vindt plaats op het crossterrein van De Valouwe in Ede. Het tweede moment bestaat uit een dressuur- en springtraining tijdens de KNHS Talentendag op 31 augustus.

Jeugdstimulering in de regio

Voldoe jij nog niet aan de deelnamenormen voor het KNHS Talentenplan? Kijk dan eens op de website van jouw regio naar wat zij op het gebied van jeugdstimulering doen of op de website van de stichting Hippisch Trainings Centrum (HTC). Zowel de regionale jeugdstimuleringsplannen als het programma van de stichting HTC zijn er vaak al voor combinaties vanaf de klasse L. De trainingen die door hen worden aangeboden kunnen jou een mooie opstap bieden naar het KNHS Talentenplan

 

Categorie: KNHS Talentendag, KNHS Talentenplan

Deelnamenormen & Startlijsten 2020

Ander Nieuws

  • Online KNHS College Tour Johan Hamminga over opleiding van het dressuurpaard
    Online KNHS College Tour Johan Hamminga over opleiding van het dressuurpaard
  • Online KNHS College Tour Johan Hamminga ‘Theorie en praktijk door de ogen van de meester’
    Online KNHS College Tour Johan Hamminga ‘Theorie en praktijk door de ogen van de meester’
  • Online College Tour Springen met Willem Greve wordt verplaatst
    Online College Tour Springen met Willem Greve wordt verplaatst