­ KNHS Talentendag (woensdag 4 september 2019) - KNHS

KNHS Talentendag (woensdag 4 september 2019)

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de jeugdkaders. De combinaties worden door trainers uit het KNHS Trainersplatform getraind en beoordeeld.

Het trainen en beoordelen gebeurt door de trainers uit het KNHS Trainersplatform in samenwerking met de KNHS bondscoaches. Zij zijn die dag aanwezig om gezamenlijk combinaties te selecteren voor de Nationale Beloftentrainingen die in de periode tussen november en mei plaatsvinden. Combinaties die voor de Nationale Beloftentrainingen geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan. De ruiters/amazones krijgen de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties aan de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Meedoen aan de KNHS Talentendag (woensdag 4 september 2019) 

Dressuur en springen: voorselectie op woensdag 3 juli 2019

Vorm jij een dressuurcombinatie in de klassen Z2 t/m ZZ-Zwaar of een springcombinatie vanaf de klasse Z, dan moet jij je via een voorselectie selecteren voor deelname aan de KNHS Talentendag. De voorselectie vindt plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. De deelnamenormen worden jaarlijks in januari door het college van KNHS-bondscoaches vastgesteld en daarna als PDF onderaan deze pagina gepubliceerd. Als je voldoet aan de norm mag je met maximaal twee pony's of paarden meedoen aan de voorselectie. De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl.

Eventing, para-dressuur, subtop en children
Combinaties in de disciplines eventing of para-dressuur, combinaties in de categorie subtop (vanaf LT) en combinaties in de categorie Children kunnen zich rechtstreeks inschrijven voor de KNHS Talentendag. De deelnamenormen worden jaarlijks in januari door het college van KNHS-bondscoaches vastgesteld en daarna als PDF onderaan deze pagina gepubliceerd. Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan jou de keus met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd mag je zelf een keuze maken. De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang, daarna kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen als de aantallen het toelaten.

Jeugdstimulering in de regio
Voldoe jij nog niet aan de deelnamenormen voor het KNHS Talentenplan? Kijk dan eens op de website van jouw regio naar wat zij op het gebied van jeugdstimulering doen of op de website van de stichting Hippisch Trainings Centrum (HTC). Zowel de regionale jeugdstimuleringsplannen als het programma van de stichting HTC zijn er vaak al voor combinaties vanaf de klasse L. De trainingen die door hen worden aangeboden kunnen jou een mooie opstap bieden naar het KNHS Talentenplan.

Categorie: KNHS Talentendag, KNHS Talentenplan

Deelnamenormen & Startlijsten 2019

Ander Nieuws

  • KNHS instructie: Aanleuning
    KNHS instructie: Aanleuning
  • 8 april KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel
    8 april KNHS College Tour: Paardrijden met ruitergevoel
  • 17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga
    17 april KNHS College Tour ‘Ik heb een probleem, hoe nu verder’ met Johan Hamminga