­ Dispensatie voor jezelf aanvragen - KNHS

Dispensatie voor jezelf aanvragen

Voordat je een dispensatie aanvraagt wijzen we je op het volgende:

  1. Er is een aantal bepalingen waar we niet vanaf wijken en waar je dus ook geen dispensatie voor kunt aanvragen.
  2. Dispensatie voor het starten in een lagere klasse kan gevolgen kan hebben voor je startgerechtigdheid op een kampioenschap. Lees daarom altijd de kampioenschapsbepalingen goed door. 
  3. Dispensatie vanwege tijdelijke blessure van de ruiter: met een tijdelijke blessure mag je meedoen aan wedstrijden, mits je zelf inschat dat het verstandig en veilig is (ook voor andere deelnemers)  én je aan de reglementaire bepalingen voldoet. Kun je door je blessure niet aan één of meerdere bepalingen voldoen, dan heb je dispensatie nodig. 
  4. Dispensatie vanwege een blijvende beperking van de ruiter: Heb je een lichamelijke beperking die blijvend is en wil je graag gebruiken maken van hulpmiddelen tijdens het rijden van dressuur- of menwedstrijden? Vraag dan een classificatiekeuring aan

De procedure
Voor de afhandeling staat maximaal 10 werkdagen, maar we doen natuurlijk ons best om je aanvraag veel sneller af te handelen. Als we je verzoek honoreren, dan gaat je dispensatie in op het moment dat je daarvan een bevestiging krijgt. Het is dus niet mogelijk om in de tijd tussen de aanvraag en de eventuele toekenning alvast gebruik te maken van de dispensatie.

Hou er rekening mee dat wanneer je nog geen actieve startpas hebt voor de combinatie waar je dispensatie voor aanvraagt, de verwerkingstijd langer kan zijn.

Categorie: dispensatie

Dispensatie aanvragen

AlgemeenGegevens paard 1


Gegevens paard 2


Gegevens paard 3


Motivatie

Let op: Het versturen van het formulier duurt vanwege de lengte erg lang. Klik 1 keer op verzenden en blijf op de pagina totdat je "bedankt voor je aanvraag" ziet staan.

Je krijgt een kopie van je aanvraag via e-mail. Heb je geen mail ontvangen of heb je tijdens of na het invullen van het formulier vragen? Neem dan contact op met dispensaties@knhs.nl of bel 0577-408300.