­ Startpas voor dressuur, springen én eventing - KNHS

Startpas voor dressuur, springen én eventing

Er zijn verschillende startpassen waarmee je kunt deelnemen aan KNHS-wedstrijden in de disciplines dressuur, springen en/of eventing. Een startpas is combinatiegebonden en geldt voor de combinatie van één ruiter en één paard of pony. Alle startpassen kunnen aangevraagd en afgemeld worden via MijnKNHS.nl en de gratis Mijn KNHS app.

 • Startpas voor 12 maanden (dressuur/springen/eventing)
  Bestel je een nieuwe startpas? Je mag zelf kiezen op welke datum de startpas in moet gaan. 12 maanden later wordt deze automatisch verlengd, tenzij de startpas uiterlijk 4 weken vóór de verlengingsdatum is afgemeld via Mijn KNHS.

 • Startpas voor 1 week, 1 maand of 1 dag (dressuur/springen/eventing)
  Je bepaalt zelf wanneer je de startpas in wilt laten gaan. Vanaf die dag is je startpas een maand, week of dag geldig. Met de startpas voor 1 dag mag je, mits het reglementair is toegestaan, meerdere keren op die dag starten (bijvoorbeeld als je meedoet aan een dressuurwedstrijd en twee proeven wilt rijden). De startpassen voor 1 maand, 1 week of 1 dag worden niet automatisch verlengd. Je hoeft ze dus niet op te zeggen.

 • Startpas voor 1 online proef (dressuur)
  Speciaal voor het online paardrijden is er een dagpas '1 online proef''. Deze is een maand geldig en kun je voor 1 online proef gebruiken.

 • Deelnamepas pilot jeugd (dressuur en eventing, t/m 18 jaar)
  Heb je nog geen startpas en wil je inschrijven voor de impulsrubrieken voor dressuur of eventing (BB en alles daaronder) tijdens de pilot jeugdrubrieken dan kun je kosteloos een ‘Deelnamepas pilot jeugd’ aanvragen. De deelnamepas is persoonsgebonden (in tegenstelling tot de andere startpassen niet combinatiegebonden) en hiermee kun je gedurende de pilot jeugdrubrieken inschrijven voor de impulsrubrieken in Mijn KNHS. Vermeldt wel de naam van  je pony(‘s) / paard(en) in het opmerkingenveld zodat de wedstrijdorganisatie weet met welke pony(‘s) / paard(en) je deelneemt.

 • Startpas Impuls en BB paard (dressuur en eventing)
  Wil je alleen maar BB/Impuls dressuur of eventing starten? Vraag dan een BB-startpas aan. Deze kun je gratis aanvragen via Mijn KNHS. Let op: deze startpas moet weer afgemeld worden wanneer ook een reguliere startpas voor hetzelfde paard aangevraagd wordt.

 • Springabonnement (springen, pilot tot 1-4-2023)
  Vanaf 1 april 2022 is het voor springruiters mogelijk om gebruik te maken van het springabonnement. Met dit abonnement is het mogelijk om combinatiegebonden startpassen aan te vragen die maandelijks opzegbaar zijn. Maandelijks ontvang je een factuur voor het aantal startpassen die op dat moment actief zijn, het springabonnement zelf is gratis. Het springabonnement kun je aanvragen via een aanvraagformulier. Na bevestiging van de KNHS-Ledenadministratie, kun je startpassen koppelen aan het abonnement.
  Wil je ook gebruik maken van het springabonnement? Klik hier voor meer informatie over het KNHS Springabonnement.

 

Veelgestelde vragen over de startpas

 1. Wat kost een startpas?
  Wat een startpas kost staat in de KNHS Tarievenlijst. Er geldt een staffelkorting op de startpassen met een looptijd van 12 maanden. Voor ruiters die jaarlijks een groot aantal paarden starten (zoals sportstallen) kan het aantrekkelijker zijn om gebruik te maken van de universele regeling.
 2. Ik wil ook starten in de disciplines endurance of reining
  In dat geval heb je een startlicentie nodig voor die discipline. Heb je al een startpas voor dressuur/springen/eventing, dan krijg je 75% korting op een startlicentie. Wat een startlicentie kost, staat in de KNHS Tarievenlijst.

 3. Ik wil met mijn paard of pony ook mennen.
  Om wedstrijden te mennen heb je een menlicentie nodig. Heb je al een menlicentie en bestel je een startpas voor dressuur, springen en eventing? Dan geven we je korting. Kijk in de KNHS Tarievenlijst voor de actuele tarieven.
   
 4. Wanneer en hoe kan ik een startpas bestellen?
  Om een KNHS-startpas te bestellen moet je lid zijn van de KNHS via een KNHS-vereniging of via een FNRS-ruitersportcentrum. De startpas zelf bestel je via MijnKNHS.nl of de gratis Mijn KNHS app.

 5. Startpas voor pony of paard?
  Er zijn startpassen voor paarden en voor pony's. Rij je op een pony, dan heb je een ponystartpas nodig t/m het jaar waarin je 18 wordt. Daarna heb je een paardenstartpas nodig, ook als je op een pony rijdt.  

 6. Hoe kan ik een startpas afmelden?
  • Startpassen met een beperkte looptijd (een dag, week of maand) worden automatisch afgemeld na de betreffende periode. 
  • Startpassen en startlicenties met een geldigheid van 12 maanden worden automatisch verlengd. Wanneer je deze niet wilt verlengen moet deze tenminste 1 maand voor de verlengdatum opgezegd zijn via MijnKNHS.nl of de gratis Mijn KNHS app.
  • Startpassen die gebonden zijn aan het springabonnement worden maandelijks verlengd. Als je niet wilt dat deze verlengd wordt, dien je die voor de 1e van de volgende maand af te melden.

Ander Nieuws

 • De vier basisbehoeften van een sportpaard
  De vier basisbehoeften van een sportpaard
 • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
 • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie