De KNHS Talentendag

Op de KNHS Talentendag worden talentvolle combinaties in de disciplines springen, eventing, dressuur en para dressuur gescout die de potentie hebben om te zijner tijd door te stromen naar één van de (jeugd)kaders.

Tijdens de KNHS Talentendag volgen combinaties een training en/of ontvangen zij een beoordeling van trainers uit het KNHS Trainersplatform. Dit doen zij onder toeziend oog van de KNHS bondscoaches die samen met de trainers de selectie van de combinaties bepalen.

Combinaties die geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het datzelfde jaar voor één jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene en Ambassadrice van het KNHS Talentenplan Anky van Grunsven, WK individueel Bronzen medaillewinnares Dinja van Liere, WK medaillewinnaar team zilver en individueel Brons Maikel van der Vleuten, Olympiërs Hans Peter Minderhoud, Merel Blom, Adelinde Cornelissen en Elaine Pen. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Dressuur
Op de KNHS Talentendag rijd je een dressuurproef. Dit doe je onder toeziend oog van trainers en bondscoaches. Zij kijken mee naar hoe je je proef rijdt, waarbij ze letten op wat al goed gaat maar ook op welke punten jullie als combinatie nog verder kunnen ontwikkelen. Daarna krijg je een korte training van een trainer uit het Trainersplatform die je op weg helpt om aan de belangrijkste punten verder te werken.

Springen
Tijdens de KNHS Talentendag rijd je een parcours onder het toeziend oog van trainers en bondscoaches. Zij kijken mee naar hoe je je parcours rijdt en geven je na afloop gelijk een terugkoppeling op hoe het ging. Daarna ga je terug naar het losrijterrein en kun je op de aangegeven punten samen met je privé trainer of zelf door oefenen. Daarna kom je terug in de piste en rijd je nogmaals het parcours.

Eventing
Het selecteren van combinaties in de discipline eventing gebeurt op twee momenten. Het eerste moment bestaat uit een crosstraining. De crosstraining vindt plaats op dinsdag 15 augustus 2023 op het crossterrein Millstream in Bergen op Zoom. Als je voldoet aan de deelnamenormen, dan kun je jezelf inschrijven via Mijn KNHS. Het tweede moment bestaat uit een dressuur- en springtraining tijdens de KNHS Talentendag op 22 augustus 2023. Als je inschrijft voor de KNHS Talentendag op 22 augustus 2023, sta je automatisch ingeschreven voor de crosstraining.

Nationale Beloften seizoen 2023-2024
Word je door de bondscoaches en trainers geselecteerd voor het nieuwe seizoen nationale beloften dan gaat dat uiteraard een hele mooie ervaring worden. Maar het brengt ook een aantal verplichtingen met zich mee.

Klik hier voor het programma van de Nationale Beloften seizoen 2023-2024. Lees deze goed door! Hierin lees je wat deelname aan het KNHS Talentenplan inhoudt, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten.

Jeugdstimulering in de regio
Voldoe jij nog niet aan de deelnamenormen voor het KNHS Talentenplan? Kijk dan eens op de website van jouw regio naar wat zij op het gebied van jeugdstimulering doen of op de website van de stichting Hippisch Trainings Centrum (HTC). Zowel de regionale jeugdstimuleringsplannen als het programma van de stichting HTC zijn er vaak al voor combinaties vanaf de klasse L. De trainingen die door hen worden aangeboden kunnen jou een mooie opstap bieden naar het KNHS Talentenplan.

 


De KNHS Talentendag wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland