Het KNHS Talentenplan

Het KNHS Talentenplan is het talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waarbinnen talentvolle paardensporters ondersteund worden in hun ontwikkeling tot topsporter. Ieder jaar worden circa 200 ruiters tijdens trainingen en bijeenkomsten begeleid door de KNHS-bondscoaches, trainers uit het KNHS Trainersplatform en andere experts.

Het samenbrengen van toppers en talentvolle ruiters is een van de belangrijkste principes. Bij de Olympische en Paralympische disciplines dressuur, para-dressuur, springen en eventing kent het Talentenplan drie niveaus: internationaal talent, nationaal talent en nationale belofte. Instromen in het KNHS Talentenplan is op alle niveaus mogelijk.

Direct naar:

Ambassadrice Anky van Grunsven

Van begin af aan is Anky van Grunsven als ambassadrice verbonden aan het KNHS Talentenplan. De drievoudig Olympisch kampioene dressuur treedt niet alleen op als boegbeeld tijdens bijeenkomsten en (pers)conferenties, maar is steeds meer betrokken geraakt bij de sportieve invulling van het Talentenplan. Anky: 'het Talentenplan is de laatste jaren enorm gegroeid en ik heb het gevoel dat het succes van onze jeugd vooral te danken is aan de goede samenwerking tussen de topruiters en toptrainers'.