­ Online wedstrijdprogramma's - KNHS

Online wedstrijdprogramma's

Om iedereen weer veilig te kunnen laten deelnemen aan wedstrijden doen wedstrijdorganisaties er alles aan om ervoor te zorgen dat de wedstrijddag coronaproof verloopt. De KNHS biedt diverse handige online hulpmiddelen en wedstrijdprogramma’s aan om wedstrijdorganisaties hierbij te ondersteunen. Dankzij deze wedstrijdprogramma’s verloopt het contact met de deelnemers veelal digitaal en kan zo het onderlinge contact op een wedstrijddag worden beperkt. We zetten de verschillende wedstrijdprogramma’s die de KNHS zelf aanbiedt en waarmee we samenwerken graag op een rij met een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden en voordelen.

Inschrijven via Mijn KNHS
Wedstrijdorganisaties kunnen via Mijn KNHS het inschrijfgeld voor wedstrijden in alle disciplines nu eenvoudig online innen. Deze betaalmethode is zeker in deze tijden makkelijk, veilig en snel voor zowel wedstrijdorganisaties als deelnemers. De inschrijving en de betaling van het inschrijfgeld verloopt volledig digitaal waardoor het fysieke contact tussen de wedstrijdorganisatie en de deelnemers op de wedstrijddag zelf kan worden beperkt. Als een deelnemer zich heeft ingeschreven via Mijn KNHS, kan de organisatie op elk moment de contactgegevens van de deelnemers downloaden, zodat de communicatie met de deelnemers contactloos kan verlopen.

Concours 3.5
Het programma Concours 3.5 is een uitgebreid wedstrijdprogramma wat gratis beschikbaar is voor wedstrijdorganisaties. Voor KNHS- en FNRS-wedstrijden kan het gebruikt worden voor de disciplines dressuur, springen, mennen dressuur en mennen vaardigheid. Daarnaast is het ook te gebruiken voor onderdelen van de eventing. Met het wedstrijdprogramma kunnen startlijsten en uitslagenlijsten eenvoudig worden gepubliceerd op een eigen website of op Mijn KNHS. Op de wedstrijddag kunnen op locatie real-time de startlijsten en uitslagen worden getoond (mits er voldoende internetcapaciteit is). Dit kan zelfs op meerdere schermen tegelijk wat erg handig is voor de verspreiding van de aanwezigen. Verder kunnen met behulp van het programma ‘Equiscore’ de punten bij de jury direct ingevoerd worden in het uitslagenprogramma en zo worden de uitslagen real-time gepubliceerd. Een ander voordeel van het wedstrijdprogramma Concours 3.5 is dat alle deelnemers eenvoudig in één keer gemaild kunnen worden.

KNHS Concoursprogramma (KCP)
Met het KNHS Concoursprogramma biedt de KNHS wedstrijdorganisaties een basisprogramma om een wedstrijd te organiseren. Het programma is gratis en doordat dit programma geen privacy gevoelige informatie bevat, is deze voor iedereen beschikbaar. Het kan gebruikt worden voor KNHS-wedstrijden in de disciplines dressuur, springen, mennen dressuur, mennen vaardigheid en mennen samengesteld. Het KNHS Concoursprogramma sluit aan op het inschrijven via Mijn KNHS waardoor startlijsten en uitslagenlijsten eenvoudig kunnen worden gepubliceerd op Mijn KNHS of op een eigen website. Ook is het mogelijk om op meerdere schermen de startlijsten en uitslagenlijsten te tonen op de wedstrijdlocatie.

Naast de bovenstaande KNHS-wedstrijdprogramma’s werkt de KNHS ook samen met Concours.nl, Camarillo, Equicompetition, Equipe en Horsemanager. We lichten een aantal hiervan toe.

Equicompetition
Met het wedstrijdprogramma Equicompetition worden startlijsten en resultaten digitaal aangemaakt en (real-time) gepubliceerd. Organisatoren kunnen gebruik maken van de online betaalmodule waarmee zij hun eigen Mollie account aan Equicompetition koppelen. Alle betalingen en terugbetalingen verlopen op die manier digitaal. Ook de scoreverwerking voor dressuur en springen, verloopt volledig digitaal. De punten die door de organisatie worden ingevoerd, worden real-time gepubliceerd op Equicompetition zodat iedereen ze kan volgen. Eventueel is er de mogelijkheid voor organisatoren om het systeem aan te sluiten op externe tijdwaarneming (Alge-Timing) in combinatie met een real-time scoreboard. Daarnaast zijn er nog een aantal andere functionaliteiten die er aan bijdragen dat fysiek contact voor, tijdens en na de wedstrijd kan worden geminimaliseerd. Zo is het ondermeer mogelijk om per e-mail met individuele deelnemers of deelnemers van een bepaalde rubriek te communiceren en kunnen zij zelf (tot aan de start van de wedstrijd) hun inschrijfgegevens wijzigen. Deze functie wordt veelal gebruikt door wedstrijdorganisaties om te communiceren met deelnemers over de coronaregels en/of het doorgeven van een afgelasting. De functie kan ook (achteraf) worden gebruikt voor eventuele ‘contact tracing’ doeleinden.

Camarillo
Met Camarillo Judging is het mogelijk om alle facetten van een wedstrijd te digitaliseren zoals de  actuele startlijst, een losrijdschema, het juryformulier en de uitslagenlijst. Zo kunnen deelnemers zien wat de actuele startlijst is, hoe laat hij mag losrijden en hoe laat hij zijn proef mag starten. Dat overzicht wordt continu bijgewerkt om zo actueel mogelijk te zijn. Deze actuele overzichten zijn voor zowel ruiter als organisatie beschikbaar op hun telefoon, tablet of laptop. De ruiter kan eenvoudig het overzicht op zijn telefoon raadplegen door een QR code te scannen. Hiermee wordt tevens interactie met andere personen zo veel mogelijk beperkt. De meest recente ontwikkeling van Camarillo is dat ruiters zich online kunnen aanmelden als ze op de wedstrijdlocatie aanwezig zijn. Deze functionaliteit kan voorafgaand aan de wedstrijd worden aangezet. Er wordt dan een e-mail naar de deelnemers gestuurd met de uitnodiging om zich online in te checken zodra ze op locatie zijn. Vanaf het moment dat een deelnemer zich heeft aangemeld ontvangt de wedstrijdorganisatie een notificatie en wordt de deelnemer aangevinkt in de startlijst.

Horsemanager
In het wedstrijdprogramma Horsemanager kan eenvoudig een dressuur- of springwedstrijd worden aangemaakt. Met behulp van een iframe formulier kan het inschrijven op een eigen (vereniging)website worden geïntegreerd. Dit geldt ook voor startlijsten en uitslagen die digitaal kunnen worden bijgehouden. Verder is het voor wedstrijdorganisaties mogelijk om eenvoudig te communiceren met de deelnemers die zich hebben ingeschreven. Dat kan met HorseManager door middel van ‘klant categorieën’ of bijvoorbeeld met alle deelnemers in een bepaalde rubriek. Mocht een e-mailadres niet bereikbaar zijn, dan volgt er direct een alert op het dashboard en eventueel op de telefoon. Ook de verwerking van de wedstrijduitslagen is aanwezig in het pakket. Verder kan makkelijk de facturatie worden opgezet en gekoppeld worden aan een payment provider zoals bijvoorbeeld Mollie Payments of Sisow zodat deelnemers hun inschrijfgeld met iDeal kunnen betalen. Dat zorgt voor minder handelingen voor de wedstrijdorganisatie en beperkt het persoonlijk contact met de deelnemers op de wedstrijddag.

Ander Nieuws

  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
    Dinja van Liere wint WB-wedstrijd dressuur Jumping Amsterdam
  • Marten Luiten opnieuw verkozen tot KNHS Talent van het Jaar
    Marten Luiten opnieuw verkozen tot KNHS Talent van het Jaar