Young Leaders Program (8 t/m 21)

Als jij een KNHS/FNRS lidmaatschap hebt en tussen de 8 en 21 jaar oud bent, kan je meedoen aan het KNHS Young Leaders Program. Word het KNHS Young Leaders Program al bij jouw manege of vereniging aangeboden? Zo nee, vraag of ze dit eventueel willen of kijk naar een sportaanbieder in de buurt. Zo ja, dan ga je als deelnemer samen met de YLP coach bepalen in welk niveau je gaat instromen. Dit ligt aan jouw leeftijd, ambitie en behoefte. Je mag jouw hele jeugd deelnemen aan het programma, maar kunt ook slechts enkele jaren meedoen, afhankelijk van je eigen niveau, en voor zolang je het leuk vindt.

In het programma ga je aan de slag met onderwerpen als; stalmanagement, gezondheid & welzijn, voer, activiteiten en evenementen organiseren, grondwerk & longeren, rondleidingen geven, de taal leren van het paard, veiligheid en nog veel meer! Naast actief bezig te zijn op jouw vereniging of manege, nodigen wij (de KNHS), jou ook regelmatig uit om kennis en ervaring op te doen op grote regionale/ landelijke evenementen. Denk aan de Paard&Leven dag, de Hippiade en natuurlijk Horse Event.

Het programma in een notendop

Het programma bestaat uit verschillende leiderschapsniveaus. Je kunt in een van de onderstaande vier leiderschapsniveaus instromen. De begeleidende coach op je manege of vereniging welk niveau het meest geschikt is.

 1. Niveau 1: Helpen
  In dit eerste niveau maak je spelenderwijs kennis met anderen ondersteunen, leren met plezier, toewijding ontwikkelen en plichtbesef kweken.

 2. Niveau 2: Uitvoeren         
  In dit niveau voer je activiteiten uit waarbij je aan de slag gaat met zorgvuldig en volhardend te werk gaan, samen aan de slag gaan, betrouwbaar zijn, taken plannen, duidelijk communiceren en meedenken.

 3. Niveau 3: Organiseren      
  In dit niveau werk je aan gepast communiceren, oplossingsgericht handelen, gedrag controleren, samenwerken, overzicht houden, gedisciplineerd werken en zorg dragen.

 4. Niveau 4: Besturen          
  In dit laatste niveau toon je eigen initiatief om je te ontwikkelen in competenties als leiding geven, visie tonen, motiveren, verantwoordelijkheid dragen, organiseren, gedecideerd handelen en coachen.

De competenties worden ontwikkeld met verschillende gethematiseerde activiteiten. Als deelnemer werk je 2 maanden aan een thema. Na het afsluiten van een thema op niveau 1 t/m 3 krijg je een badge, en na niveau 4 een onderscheidingsteken.  De behaalde badges en onderscheidingstekens worden bijgehouden in een persoonlijk leerpaspoort. Tijdens het traject word je begeleid en ondersteund door coaches die door KNHS en NOC*NSF zijn geschoold om het Young Leaders Program te begeleiden en de titel YLP basiscoach te halen.

Bij welke FNRS ruitersportcentra en KNHS-verenigingen kun je terecht?

Het Young Leaders Program is voor KNHS/FNRS-leden en wordt daarom alleen aangeboden op KNHS-verenigingen en FNRS ruitersportcentra. Op dit moment doen de onderstaande accommodaties mee, dit worden er steeds meer!

Staat jouw manege, ruitersportcentrum of vereniging er nog niet bij? Vertel je instructeur/instructrice over het Young Leaders Program. Ieder FNRS-bedrijf en iedere KNHS-vereniging kan voor meer informatie contact opnemen via youngleadersprogram@knhs.nl

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden over het Young Leaders Program? Neem dan vrijblijvend contact op met het KNHS Young Leaders Program Team. Wij staan je graag te woord! Mailadres: youngleadersprogram@knhs.nl. Telefoon: 0577-408206. 

Het Young Leaders Program wordt ondersteund door kledingspecialist Onori.

Categorie: Young Leaders Program

Ander nieuws

 • CHIO Aken 2018: Jeanine Nieuwenhuis wint U25 Kür
  CHIO Aken 2018: Jeanine Nieuwenhuis wint U25 Kür
 • CHIO Aken 2018: Oranjemenners domineren marathon
  CHIO Aken 2018: Oranjemenners domineren marathon
 • CHIO Aken 2018: Nederlands dressuurteam vierde
  CHIO Aken 2018: Nederlands dressuurteam vierde
Wij maken gebruik van cookies Ok