Eventing

Eventing is de meerkamp van de paardensport. Binnen deze discipline worden maar liefst drie onderdelen uitgevoerd: een dressuurproef, een springparcours en een cross. Een sport boordevol afwisseling en avontuur, vaak in mooie landschappen.

Om deze discipline te beoefenen moet je jezelf ontwikkelen tot een zeer veelzijdig ruiter. Dat maakt de discipline ook leuk, omdat je met bijna alle facetten van de paardensport in aanraking komt. Wil je meer weten over deze olympische discipline? Op deze pagina vind je alle informatie.

Eventingforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Het eventingforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Beau van der Burg. 

Heb jij goede en nieuwe ideeën? Neem dan contact op met het forumlid in jouw regio om deze kenbaar te maken via forumeventing@knhs.nl