Hoe organiseer ik de cursus Paard en Welzijn?

Als KNHS-vereniging of FNRS-ruitersportcentrum is het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het paardenwelzijn in Nederland. Het organiseren van cursusavonden draagt bij aan een goede sfeer onder de klanten en leden. Een hippische bedrijf of vereniging heeft baat bij klanten of leden die kennis hebben over het welzijn van het paard. De cursus Paard&Welzijn  zorgt er voor dat de kennis onder de klanten en leden op één lijn komt te liggen.

Een cursus Paard&Welzijn organiseer je in drie stappen:

  1. Zorg voor een ervaren en gediplomeerde instructeur.
  2. Bestel het boek "Paard en Welzijn" via de KNHS-webshop. Als aangesloten sportaanbieder profiteert u van extra ledenvoordeel.
  3. Vraag de docentenhandleiding voor de cursus op via recreatie@knhs.nlof download via Mijn KNHS (Mijn organisatie - Werkmap).

De boeken Paard & Welzijn zijn via onze webshop verkrijgbaar.Als sportaanbieder krijg je de gebruikelijke inkoopkorting op de boeken.

Ook kun je in de webshop Paard en Welzijn certificaten bestellen die je aan het einde van de cursus kunt uitreiken aan de deelnemers.


Cursusmateriaal
Er zijn vijf modules ontwikkeld die elk ongeveer 3 tot 5 uur in beslag nemen. Bij elke module is een introductievideo. De stof is vooral praktisch van aard (1/3 theorie en 2/3 praktijk). Voorbeelden van praktijkoefeningen zijn: een paard op de juiste wijze borstelen, toiletteren, uit de stal halen, in de wei zetten, opzadelen, een voederrantsoen samenstellen of een paard op de trailer zetten. Als basis lesmateriaal geldt het boek “Paard en Welzijn”. Bij de docentenhandleiding zijn vijf ondersteunende powerpointpresentaties beschikbaar deze kunt u opvragen via recreatie@knhs.nl.

Afhankelijk van de invulling die de staleigenaar of vereniging aan de cursus geeft, bepaald de prijs voor de cursus. Zo kun je ook een voedingsdeskundige of zadelmaker uitnodigen om de cursus verder in te vullen. De mogelijkheden zijn divers!