­ Info voor Federatievertegenwoordigers - KNHS

Info voor Federatievertegenwoordigers

De KNHS wijst voor nationale wedstrijden en een beperkt aantal breedtesportwedstrijden (waaronder de Subtopwedstrijden en Regio- en KNHS-kampioenschappen) een federatievertegenwoordiger aan. De federatievertegenwoordiger vertegenwoordigt de KNHS op wedstrijden. Hij ziet er op toe en is verantwoordelijk voor een eerlijk verloop van de wedstrijd. Indien op de wedstrijd geen afzonderlijk daartoe door de KNHS aangewezen federatievertegenwoordiger aanwezig is, vervult één van de juryleden (de voorzitter van de jury) de taak van Federatievertegenwoordiger.

Op deze pagina vind je documenten die voor jou als Federatievertegenwoordiger relevant zijn.

Per 1 april 2022 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd in het Algemeen Wedstrijdreglement:

 • Per 1 april 2022 staat op het starten binnen 7 dagen na vaccinatie diskwalificatie, in het verleden mocht een combinatie nog deelnemen en werd dit gezien als administratief verzuim. Per 1 april 2022 wordt de combinatie gediskwalificeerd van (verdere) deelname aan de wedstrijd, of alsnog uit de uitslag verwijderd, hetgeen dient te wordt aangegeven op het I&R rapport en in de uitslagenlijst.

 • Voor paarden geboren in het jaar 2022 of later dient de basisvaccinatie tegen influenza uit drie vaccinaties te bestaan: De tweede vaccinatie moet minimaal 21 en maximaal 92 dagen na de eerste zijn toegediend, gevolgd door een derde vaccinatie die minimaal 5 maanden en maximaal 7 maanden na de tweede vaccinatie moet zijn toegediend (voorbeeld: wanneer een paard op 1 januari 2023 zijn tweede vaccinatie heeft gekregen moet de vaccinatie tussen 1 juni en uiterlijk op 1 augustus 2023 zijn toegediend). In de periode tussen de eerste en de tweede vaccinatie mag het paard niet op wedstrijden worden uitgebracht. In de periode tussen de tweede en de derde vaccinatie mag het paard op wedstrijd worden uitgebracht met inachtneming van lid 3c van artikel 47 van het Algemeen Wedstrijdreglement. 

Klik hier voor alle wijzigingen in het Algemeen Wedstrijdreglement die ingaan per 1 april 2022.

Downloads

Ander Nieuws

 • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
 • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
 • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
  NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders