­ Afdelingsdressuur L, M, Z en ZZ - KNHS

Afdelingsdressuur L, M, Z en ZZ

Voor afdelingsdressuur zijn speciale dressuurproeven ontwikkeld. Naast de dressuurproeven voor individuele dressuur zijn er ook de proeven voor afdelingsdressuur. Een groot aantal van de gevraagde onderdelen is gelijk aan de reguliere klassen maar er zijn ook onderdelen toegevoegd om de proeven wat uitdagender te maken. De proeven met de commando’s zijn onderaan deze pagina te downloaden.

Je vind de proeven voor afdelingsdressuur in Mijn KNHS, ze staan ook in het KNHS Dressuur- en menproevenboekje en de KNHS Dressuur- en menproeven app voor iOS en Android. In de app zijn ook video's van de proeven en Tips van de Pro opgenomen.

We krijgen vaak vragen binnen over afdelingsdressuur. Daarom heeft de KNHS een brochure over afdelingsdressuur ontwikkeld. In deze brochure is een uitleg te vinden over de regels voor het deelnemen aan wedstrijden en worden oefeningen en commando’s besproken. Kijk voor alle reglementaire bepalingen over afdelingsdressuur in het Wedstrijdreglement Dressuur. De brochure is hieronder te downloaden.

Te rijden proeven voor paarden en pony’s per 1 april 2022:

 

L A/B

L

M

Z

ZZ-Licht

paarden

Oneven jaar

54

55

57

59

61

Even jaar

54

56

58

60

62

Downloads

Ander Nieuws

  • WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
    WK Herning: Zilver voor Frank Hosmar in kür op muziek
  • WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
    WK Herning: Zilver in Kür geeft Lotte Krijnsen fenomenale afsluiting WK-debuut
  • WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek
    WK Herning: Sanne Voets soeverein naar goud in kür op muziek