­ Kür op Muziek (dressuur) - KNHS

Kür op Muziek (dressuur)

Bij dressuur kan er een kür op muziek worden uitgeschreven vanaf de klasse L. Er wordt dan een vrije proef gereden op muziek. In die proef moeten verplichte onderdelen worden getoond. Per klasse zijn de verplichte onderdelen opgenomen op het protocol voor de betreffende klasse. De klassen L1 en L2 worden in de kür op muziek samengevoegd tot de klasse L, de klassen M1 en M2 worden samengevoegd tot de klasse M.

In de bijlage staan de protocollen voor de kür op muziek op L, M en Z1-niveau (pony's en paarden), de Kür op Muziek Z2 paarden, Z2 pony's en ZZ-Licht paarden (niet genummerd) en de protocollen kür op muziek voor Pas-de-deux en Viertallen (proef 70 t/m 74).

De KNHS heeft ook een folder ontwikkeld met richtlijnen en tips voor het samenstellen, rijden en beoordelen van een kür op muziek. In deze folder staat algemene uitleg over de individuele kür op muziek en er wordt specifiek uitleg gegeven over de bepalingen en de eisen aan de kür per klasse. Ook de bepalingen voor het rijden van een pas-de-deux en de kür op muziek voor viertallen komen aan de orde. Ook deze folder is als PDf beschikbaar.

Ook bij het mennen is er een kür op muziek. De informatie daarover staat onder 'Mennen'.
Alles over de kür op muziek bij het mennen

 

Downloads:

Ander Nieuws

  • Vanaf maandag kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
    Vanaf maandag kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
  • The Dutch Masters: Dressuurruiters maken zich op voor topontmoeting
    The Dutch Masters: Dressuurruiters maken zich op voor topontmoeting