­ Dressuurproeven klasse ZZ-Zwaar en hoger (subtop) - KNHS

Dressuurproeven klasse ZZ-Zwaar en hoger (subtop)

De subtop bestaat uit de klassen ZZ-Zwaar, Lichte Tour (Prix St. Georges en Intermediaire I) en Zware Tour (Intermediaire A, Intermediaire B, Intermediaire II, Grand Prix en Grand Prix Speciaal).

In de klasse ZZ-Zwaar worden meestal twee proeven per wedstrijddag uitgeschreven. Je mag twee proeven rijden, maar het hoeft niet. Voor de overige klassen wordt meestal één proef uitgeschreven, incidenteel een tweede proef. Ook hier geldt dat je twee proeven mag rijden, maar dit hoeft niet. De dressuurproef die je rijdt staat vermeld in het vraagprogramma van de betreffende wedstrijd.

Te rijden proeven subtop

Het schema is slechts een suggestie voor de wedstrijdorganisatie: vanaf 1 april 2016 mogen wedstrijdorganisaties zelf weten welke proeven zij uitschrijven. 

 

ZZ-Zwaar paarden

Januari en februari

35-36

Maart en april

37-38

Mei en juni

35-36

Juli en augustus

37-38

September en oktober

35-36

November en december

37-38

 

Nieuwe FEI-proeven per 1 januari 2018 

Met ingang van 1 januari 2018 heeft de FEI nieuwe dressuurproeven ingevoerd en de KNHS heeft de wijzigingen overgenomen. Dit betekent dat per 1 januari 2018 ook alle Engelstalige protocollen wijzigen die tijdens KNHS-wedstrijden gebruikt worden. De protocollen zijn als PDF beschikbaar en te herkennen aan '2018' in de bestandsnaam. Het gaat om een wijziging in de collective marks. Alle collective marks zijn komen te vervallen en zijn vervangen door 1 collective mark: the Athlete's position and seat; correctness and effect of the aids. In de proeflijnen zijn geen wijzigingen aangebracht. Wel heeft de FEI een Kür op muziek toegevoegd op Inter A/B niveau.

Omdat tijdens KNHS-wedstrijden gebruik wordt gemaakt van de FEI-proeven betekent dit dat vanaf 1 januari 2018 ook bij de KNHS de nieuwe protocollen ingaan, behalve voor de pony’s klasse Z2. Voor de pony’s klasse Z2 wordt door de KNHS een uitzondering gemaakt en blijven we het KNHS-protocol in het Nederlands gebruiken zonder de wijziging in de collective marks door te voeren.

Download de proeven:

Ander Nieuws

  • Van Baalen, Schellekens-Bartels en Van Grunsven vormen uniek drietal tijdens KNHS Trainersseminar Dressuur
    Van Baalen, Schellekens-Bartels en Van Grunsven vormen uniek drietal tijdens KNHS Trainersseminar Dressuur
  • Nicole den Dulk: ‘Wedstrijden betekenen uitdaging, motivatie en jezelf beter maken’
    Nicole den Dulk: ‘Wedstrijden betekenen uitdaging, motivatie en jezelf beter maken’
  • Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 december 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 2 t/m 8 december 2019