F-proeven op je FNRS manege

Bij de meeste FNRS Ruitersportcentra kun je op een manegepaard of -pony meedoen aan F-proeven. Dat zijn dressuurproeven waarbij jij als ruiter wordt beoordeeld door speciale FNRS juryleden.

De jury schrijft de cijfers en beoordeling van jouw proef op een protocol dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Zo kun je altijd terug lezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald.Scoor je gemiddeld minimaal een 6 per onderdeel? Dan wordt in je Ruiterpaspoort een promotiepunt afgestempeld. Zorg er dus voor dat je je Ruiterpaspoort altijd bij je hebt, want dan kun je zien wanneer je mag meedoen aan een moeilijkere proef. 

Welke proef moet ik rijden?
Wil je weten welke proeven je moet rijden, vraag dat dan aan je FNRS Ruitersportcentrum. Sinds 1 april 2016 zijn er nieuwe F-proeven, maar ook de oude proeven mogen nog worden gereden.

De F-proeven
De vernieuwde F-proeven staan in het KNHS Dressuur- en menproevenboekje, als PDF (download) op deze pagina en in de app voor iOS en Android. In de app staan bovendien video's van de proeven en tips die je helpen om je proeven nog beter te rijden.

Categorie: F-proeven

Downloads:

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 november 2019
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 t/m 17 november 2019
  • KNHS College Tour: De wegen van Hamminga en Scholtens leiden allebei naar Rome
    KNHS College Tour: De wegen van Hamminga en Scholtens leiden allebei naar Rome
  • Actueel overzicht hippische kaders – 1 november 2019
    Actueel overzicht hippische kaders – 1 november 2019