­ Opleiding FEI-paspoortdierenarts - KNHS

Opleiding FEI-paspoortdierenarts

Ben je een gediplomeerd dierenarts met ervaring in paarden en een CIBG registratie en wil je graag de bevoegdheid om FEI-paspoorten in te tekenen? Volg dan de Opleiding FEI-paspoortdierenarts. Lees hieronder meer over deze opleiding.

Wat doet een FEI-paspoortdierenarts?

In het paardenpaspoort moeten de kentekenen (waaronder aftekeningen, haarwervels / kruinen en zwilwratten) van het paard/de pony worden ingetekend op de manier waarop de FEI voorschrijft op de daarvoor bestemde pagina’s. Het intekenen wordt heden ten dage vaak al bij het maken van het paspoort bij het veulen gedaan op het moment dat ook de transponder wordt geplaatst, maar vaak is dit niet (geheel) correct.

Heeft het paard een buitenlands paspoort, dan moet een Nederlandse FEI-paspoortdierenarts controleren of de kentekenen juist zijn ingetekend en dit bevestigen met een stempel en handtekening. Ook moet het transpondernummer worden gecontroleerd. Deelnemers worden opgenomen op de KNHS-lijst van FEI-paspoortdierenartsen waarna zij bevoegd zijn FEI-paspoorten in te tekenen c.q. te controleren op het correct zijn. 

Toelatingseisen

 • Je bent een in Nederland geregistreerde (CIBG met ervaring in paarden)
 • Een lidmaatschap van de KNHS is niet verplicht voor deze cursus

Opzet opleiding
De opleiding is één avond en bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Er worden bij PE Veterinair punten voor deze avond aangevraagd. 

Start opleiding 
De opleiding wordt gegeven in Ermelo en staat onder leiding van Prof.dr. M.M. Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan. Voor cursusseizoen 2022-2023 staat er geen opleiding gepland. 

Kosten
Kosten voor deze opleiding zijn € 75,-

Inschrijven
Inschrijven voor deze opleiding is dit cursusseizoen niet mogelijk. Eventuele interesse kan men kenbaar maken via officialopleidingen@knhs.nl.

Ben je nog niet bij de KNHS bekend, registreer je dan eerst via Mijn KNHS. 

 

Categorie: opleiding, official, Paardenpaspoort

Downloads

Ander Nieuws

 • Creëer een digitaal paardenpaspoort met DigiPaard
  Creëer een digitaal paardenpaspoort met DigiPaard
 • Week van de Official: Springjurylid Jan de Vries neemt afscheid
  Week van de Official: Springjurylid Jan de Vries neemt afscheid
 • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen