­ Opleiding tot Hoofd Hinderniswaarnemer mennen - KNHS

Opleiding tot Hoofd Hinderniswaarnemer mennen

In de discipline mennen wordt in het onderdeel marathon bij iedere hindernis een hoofd hinderniswaarnemer ingezet. Deze official moet worden bijgestaan door tenminste twee assistent waarnemers. Wil je Hoofd Hinderniswaarnemer mennen worden? Lees hieronder alle informatie over deze opleiding.

Een hoofd hinderniswaarnemer wordt geacht van iedere deelnemer de tijd op te nemen en vast te leggen die nodig is voor het rijden van de hindernis. Zij dienen in het bezit te zijn van een overzicht van de starttijden van alle deelnemers.

De hoofd hinderniswaarnemer is eindverantwoordelijk voor de registratie van de verrichtingen van de deelnemer in de hindernis. Hij/zij moet na afloop van proef B in de nabijheid blijven van het Wedstrijdsecretariaat totdat hij door de voorzitter van de jury van zijn taak ontheven wordt.

Toelatingseisen

 • je bent lid van de KNHS
 • te bent minimaal 18 jaar oud

Opzet opleiding
De opleiding bestaat een twee cursusavonden theorie, een schriftelijke theorie-examen en een praktijkdag van drie uur op een door de KNHS goedgekeurde wedstrijd, met de docent. De opleiding wordt georganiseerd door de KNHS / Mendistricten.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen €25,-

Inschrijven
De opleiding Hoofd Hinderniswaarnemer wordt naar behoefte uitgeschreven. Heb je belangstelling voor deze opleiding? Stuur dan een mail met motivatie en CV naar officialopleidingen@knhs.nl Gebruik hiervoor het KNHS format deze kan je hieronder downloaden. 

Categorie: opleiding, hinderniswaarnemer, official

Downloads

Ander Nieuws

 • Week van de Official: Springjurylid Jan de Vries neemt afscheid
  Week van de Official: Springjurylid Jan de Vries neemt afscheid
 • Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
  Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen
 • Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start
  Het nieuwe Officialopleidingen seizoen 2022/2023 gaat van start