Dressuur Artikel 145 - Wedstrijdvormen onder de klasse B (Impuls)

Het is voor wedstrijdorganisaties toegestaan om rubrieken uit te schrijven onder het reguliere B-niveau. Dat kan de klasse BB zijn, F-proeven maar ook andere vormen. De wedstrijdorganisatie bepaalt het niveau van de proeven en geeft in het vraagprogramma aan welke proeven worden uitgeschreven en eventueel waar de deelnemers de te verrijden proeven kunnen verkrijgen. De wedstrijdorganisatie kan ook op het vraagprogramma een doelgroep definiĆ«ren. Deze wedstrijdvormen zijn bedoeld als voorbereiding op de wedstrijdsport; er worden geen prestatiepunten geregistreerd en er bestaat geen verplichting tot promoveren. Wanneer F-proeven worden uitgeschreven geldt het reglement behorend bij de F-proeven Deze is te downloaden vanaf de website. Voor de overige uit te schrijven rubrieken gelden dezelfde reglementaire bepalingen als voor de reguliere wedstrijdklassen met uitzondering van de volgende bepalingen: 

a. Deelnemers dienen lid te zijn van de KNHS.
b. Een startpas met het desbetreffende paard is niet verplicht.
c. Het paard waarmee wordt deelgenomen moet geregistreerd (Paardenpaspoort), gemeten en ingeĆ«nt zijn zoals bepaald in het Algemeen Wedstrijdreglement. 
d. Er bestaat geen verplichting tot het dragen van wedstrijdkleding. Het is verplicht een veiligheidshoofddeksel en rijlaarzen/combinatie van jodphurschoenen met gelijkkleurige gladlederen chaps te dragen. 
e. Deelname door deelnemers, die al een klassering hebben in de reguliere klassen, staat vrij. 
f. De organisatie bepaald of een klassement wordt opgemaakt. 

 

Naar het volgende artikel