Eventing Artikel 330 - BB Eventing

 

 1. Een wedstrijdorganisatie kan rubrieken uitschrijven onder het reguliere B-niveau. Deze rubrieken worden uitgeschreven als BB-rubriek. De wedstrijd bestaat uit één of meer onderdelen waar de cross altijd een vast onderdeel van uitmaakt.
 2. Een BB-rubriek wordt verreden over een eenvoudig parcours. De hindernissen moeten altijd lager staan en het traject moet altijd korter zijn dan de laagste wedstrijdklassen voor de desbetreffende categorie pony’s of paarden.
 3. De wedstrijdorganisatie bepaalt de hoogte van het parcours en kan een doelgroep definiëren.
 4. De BB-rubriek is geen promotieklasse, dat wil zeggen dat er geen prestatiepunten worden geregistreerd. Een ruiter magongeacht zijn klassering aan de BB-rubrieken blijven deelnemen.
 5. BB-rubrieken worden als wedstrijd uitgeschreven en wordt net als de klasse B-eventing beoordeeld inclusief toekenning van prijzen; ze dienen via een vraagprogramma bij de KNHS te worden aangevraagd.
 6. Een bevoegde TA of parcoursontwerper cross assisteert de organisatie en is verantwoordelijk voor de cross voor de klasse BB.
 7. Voor BB-rubrieken gelden dezelfde reglementaire bepalingen als voor de reguliere wedstrijdklassen met uitzondering van de volgende bepalingen:
  a. Een startkaart met het desbetreffende paard is niet verplicht.
  b. Er bestaat geen verplichting tot het dragen van wedstrijdkleding.
  c. Een winstpunt in de klasse B springen is niet verplicht voor deelname.
 8. Verplicht voor deelname aan de klasse BB zijn de volgende zaken:
  a. Deelnemers dienen lid te zijn van de KNHS.
  b. Het dragen van een veiligheidshoofddeksel welke voldoet aan de voor de paardensport geldende veiligheidsnorm is verplicht voor iedereen die zich te paard op het wedstrijdterrein bevindt.
  c. Het is verplicht een bodyprotector en rijlaarzen/combinatie jodhpurschoenen met gladleren/gladde kunstleren chaps te dragen.
  d. Het paard waarmee wordt deelgenomen moet geregistreerd (paardenpaspoort) en ingeënt zijn zoals bepaald in het Algemeen Wedstrijdreglement.

Naar het volgende artikel