Eventing Artikel 306 - Inschaling en Promotieregeling

 1. Voor inschaling wordt verwezen naar de inschalingstabel op de website. Alles met inachtneming van de minimumleeftijd van het paard voor de desbetreffende klasse. 
 2. Indien een combinatie bij inschaling volgens de inschalingstabel op de KNHS website de keuze heeft uit verschillende klassen dan kan men kiezen uit 2 naastgelegen klassen om in te starten. De gemeenschappelijke hoogste klasse en een klasse lager. Een combinatie heeft de mogelijkheid geregistreerd te staan in twee naast elkaar liggende klassen. Uitzondering hierop vormen combinaties die uitkomen in de klasse L maar vanwege de persoonlijke stand van de ruiter geen BB en B meer mogen starten. De winst- en verliespunten die een combinatie behaalt worden in iedere klasse waarin de combinatie uitkomt bijgehouden. 
 3. Promotieregeling pony's:
  In alle klassen begint een combinatie met 0 winstpunten. Wanneer 4 winstpunten zijn behaald, is het toegestaan te promoveren naar de opvolgende klasse. Bij 40 winstpunten is de combinatie verplicht te promoveren naar de opvolgende klasse.
  Ponycombinaties behorend tot de categorie A of B, kunnen niet promoveren naar de klassen M en Z. In de klassen M en Z wordt de categorie C toegevoegd aan de  categorie├źn D en E.
  Promotieregeling paarden:
  Een combinatie begint in alle klassen met 0 winstpunten. Promotie van de klasse B naar de klasse L is toegestaan  bij het behalen van 4 winstpunten en verplicht bij het behalen van 40 winstpunten. Promotie van de klasse L naar de klasse M en van de klasse M naar de klasse Z is toegestaan na het behalen van 10 winstpunten en verplicht na het behalen van 40 winstpunten. De CCI1*-Intro is een tussenklasse. Een kwalificatie volgens de FEI-norm (MER) in een CCI1* staat gelijk aan 2 winstpunten in de klasse M. De resultaten van een CCI1* kunnen op verzoek worden meegeteld in de klasse M. Een kwalificatie volgens de FEI-norm (MER) in een CCI2* staat gelijk aan 2 winstpunten in de klasse Z. De resultaten van een CCI2* kunnen op verzoek meegeteld worden in de klasse Z.
 4. Degradatie:
  Indien een combinatie in een klasse een stand van 4 verliespunten behaald, is deze niet meer startgerechtigd in  deze klasse en vervallen de eventuele winstpunten in de naastgelegen lagere klasse. 
 5. Deelnemers met maar twee actieve startpassen in de discipline eventing zijn niet verplicht te promoveren naar een hogere klasse. Wanneer een derde startpas actief wordt in de discipline eventing geldt deze verplichting per direct wel. 
 6. Op een kampioenschap moet altijd gestart worden in de hoogste klasse waarin een combinatie het lopende seizoen is uitgekomen. Uitzonderingen worden vermeld in het kampioenschapsreglement. 
 7. Internationaal starten: Alle voorwaarden voor deelname aan FEI wedstrijden staan gepubliceerd op de website van de KNHS.