­ Wedstrijdreglement springen - KNHS

Wedstrijdreglement springen

Onderaan deze pagina staat het reglement voor de discipline springen als PDF-bestand. Daarin staan alle regels voor het meedoen aan KNHS-springwedstrijden.

Het wedstrijdreglement moet altijd in samenhang worden gelezen en toegepast met het algemeen wedstrijdreglement. Als het wedstrijdreglement Springen afwijkt van het algemeen wedstrijdreglement, dan gaat het wedstrijdreglement Springen voor. Bieden de reglementen helemaal geen uitkomst? Dan moet worden gehandeld in de geest van de sport, waarbij fairplay en welzijn van mens en dier altijd voorop moeten staan.

KNHS Harnachementgids

Het gebruik van harnachement en wat is toegestaan staat omschreven in de KNHS Harnachementgids. Deze gids is hier te vinden.

Dispensatie op het wedstrijdreglement
Wanneer het niet mogelijk of wenselijk is om mee te doen volgens de bepalingen uit het reglement, dan kun je dispensatie aanvragen om daarvan af te wijken.

Wijzigingen KNHS-wedstrijdreglement springen per 1 april 2022

Op 1 april 2022 gaat het nieuwe KNHS-wedstrijdreglement springen in. Er worden veel nieuwe reglementswijzigingen voor het springen doorgevoerd.

We verwachten met de wijzigingen het deelnemen aan springwedstrijden vooral makkelijker en flexibeler te maken, met een passend aanbod voor iedere wedstrijdruiter en voor elk niveau. Naast de vernieuwingen die er in de springsport plaatvinden zijn er ook een aantal wijzigingen die voortkomen uit de reglementswijzigingen van de FEI.

Deze zijn toegevoegd aan het overzicht van de belangrijkste wijzigingen welke je hier kunt terugvinden.

 Omdat we ons kunnen voorstellen dat er na het lezen van de wijzigingen wellicht nog vragen zijn, hebben we een aantal ‘veel gestelde vragen’ van antwoorden voorzien.

 

Categorie: springreglement

Downloads

Ander Nieuws

  • Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
    Jur Vrieling beste ruiter van Jumping Amsterdam
  • Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
    Maikel van der Vleuten tweede in Grote Prijs van Jumping Amsterdam
  • Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.
    Long John Silver 3 verder in de sport met achtervoegsel N.O.P.